lauantai 16. elokuuta 2014

Paimenta haastetaan: häiriökäskytreeni


Ensimmäiset kunnon tokotreenit möllitokon jälkeen on nyt hoidettu pois päiväjärjestyksestä. Selkeällä suunnitelmalla lähdettiin fiksaamaan niitä asioita, jotka kokeessa kusivatkin omaan nilkkaan treenin puutteessa. Katja ystävällisesti tuli hakemaan meidät mukaan. Jessus, tuo nainen on kyllä koiraharrastukseni pelastus. Aivan mahtava tyyppi!

Linkin suunnitelmana oli siis tehdä "kylmiltään", eli vain pienin virityksin settinä kehään tulo (tarkit yms), luoksepäästävyys, liikkuroitu seuruu ja sen jälkeen vielä siirtymätreeniksi helppona nakkina luoksari. Lisäksi olin kirjannut ylös, että Linkki tekee liikkeestä seissejä, joista palkataan vain napakoista pysähdyksistä. Harmittaa se valuminen mölleissä ihan pirusti, vaikka videolta se ei niin rumasti valunutkaan.

Kehääntulotarkastus: Ei ongelmaa. Avustin namilla, vähän meinasi venkoilla palleja kokeiltaessa.
Siirtymä:  Kohelsi. Kasasin sen seuruuseen, mutta meinasi harhailla ajatuksensa kanssa. Tsemppasi kuitenkin hirmuisesti.
Luoksepäästävyys: Taidettiin joutua ottamaan kolmesti, ennen kuin paimen kesti Katjan ihanuuden lähellään.
Siirtymä: Palkaksi rapsut, muutama askel eteenpäin ja perusasentoon. Paketti pysyi hyvin kasassa.
Liikkuroitu vapaana seuruu: Teki alkuun tosi hyvin. Itse hätäilin liikkeelle lähdössä hieman, mutta koira pysyi hyvin mukana. Katja haastoi meitä hirveästi heti juoksupätkällä. Teki tosi näppäristä sen. Käännöksissä huomio herpaantui liikkurin käskyihin ja irtoili välillä ihan supertyhmästi. Tsemppasi hyvin väleissä, mutta en ollut millään muotoa tyytyväinen.
Siirtymä: Palkkasin ilmeisimmin liian raisusti, kadotti ajatuksen ja oli vaikea saada kokoamaan itsensä. Taisi kyttäillä palkkaakin.
Luoksetulo: Pfft. Ei ottanut häiriötä liikkurista, mutta teki ensimmäisen ihme luoksarin hävittäen ajatuksen ja jäämällä haahuilemaan johonkin taakse. Olin ihan järkyttynyt. Uusin liikkeen, ja tällä kertaa tultiin banaanikaarroksella. Viimeisellä kertaa saatiin se mitä haettiinkin - näppärä, vauhdikas ja suora luoksari.  Vapautin suoraa palkalle.

Koonti: Lisää, paljon paljon lisää liikkurihäiriötä niin minulle kuin koirallekin. Pitää opetella toimimaan rauhallisesti ja löytämään meille se oikea liikkeen välin palkka. Luoksepäästävyyttä pitäisi tehdä paljon enemmän. Oli tosi vaikea repiä tästä mitään hyvää itselle.


Linkin tauon aikana hylkäsin jo liikkeestä seissin treenaamisen, vaan jätkä saikin tehdä töitä häiriökäskyissä, joista annoin sille suoran palautteen ("höpöhöpö") ja naksautin kun oli reagoimatta. Tässä kohtaa alussa reagoi liikkuriin, mutta alkoi tsemppamaan loppua kohden ja oli välittämättä Katjan huuteluista. Seuruuttelun jälkeen istutin Linkin perusasentoon ja pyysin Katjalta "maahan"-käskyä. Hyvin tippui paimen maahan väärällä käskyllä ja pariin kertaan sen saikin sinne huijattua. Otettiin myös häiriökäskyjä luoksarista. Typerästi oltiin ensin vierekkäin ja vasta Katjan siirtyessä sivuun huutamaan käskyn, pysyi Linkki paikoillaan. Siitä leikin kautta tauolle.

Muiden seisoskeltua tarpeeksi niin päätin hieman tempuuttaa Linkkiä. Selkään hyppyä ja reidelle hyppyä. Mietin tässä miten saisin reiden jalostettua vain syliin hypyksi. Selkään hypyssä pääsin olemaan jo puolikyykyssä, jolloin koira hyppäsi nätisti selkään. Lol, vaihdetaan meidän laji koiratanssiin, kun toko tuntuu tympivän. Toisaalta olisi hirveän paljon treenimotivaatiota, mutta toisaalta ei vaan kiinnostaisi. Pitäisi potkia itseä rajummin, sillä kaikki ovat vain treenattavia asioita.


kuvista kiitos Katjalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti