tiistai 12. elokuuta 2014

Maalaistollot matkustaa: Vantaa osa 2 - Möllitoko


Lauantaiaamu alkoi aikaisin kamojen pakkaamisella, syömisellä ja koirien ulkoilutuksella. Piti muistaa rokotukset, tokokamat, juotavaa, kaikki. Kamerasta alkaen. Jännitys oli aika laantuneena siihen saakka, kunnes tajusin meidän tulleen jo kisapaikalle. NakkiAlossa oli Linkin lisäksi toinen koira, ja se alkoi aivan liian pian. Apua! Kehääntulo tarkki meni hyvin, mitä nyt Linkki olisi halunnut rakastaa. Koira tuntui hirveän haahuilevalta ja uskoisin tartuttaneeni jännitykseni siihen.

Luoksepäästävyys - 9: Haahuili jotain ensimmäisellä lähestymisellä, mutta toisella kertaa pysyi aloillaan, mutta rapsutukset oli liikaa. Meni tuomarin syliin kiehnäämään.

Paikkamakuu - 9½: Sai pitää kiinni, palkata ja olla lähellä. Otin ihan reippaan matkan, mutta toisen koiran kääntyessä rapsuttelemaan itseään jännitin sitä, että nouseeko Linkki. Palkkasin sen paikallaan olemisesta kerran, eikä se väistänyt minua ollenkaan. Nousi hyvin perusasentoon. Puolikas lähti siitä, että se oli ollut vähän levoton.

Seuraaminen kytkettynä - 6: Haahuili, unohteli käännöksiä ja oli itse hyvin hukassa. Minäkään en helpottanut ristiriitaisilla ohjeillani asiaa ollenkaan. Koitti tsempata, muttei kuitenkaan riittänyt.

Seuraaminen taluttimetta - 7: Sama meininki jatkui, mutta tsemppasi. Ajoittain teki todella hienosti! Mokailin itsekin ihan huolella, kun tein mm. täyskäännöksen väärään suuntaan. Temponvaihdoksessa koira pysyi juuri oikealla paikalla ja oli äärettömän upea!

Maahan meno seuraamisen yhteydessä - 9½: Tämän teki omalla tasollaan hienosti! Ei mitään hajua mistä puolikas lähti.

Luoksetulo - 7: Tipahti ensimmäisellä paikkakäskyllä maahan. Mikälie aivopieru. Toisella jäi hyvin ja tuli nätisti laukalla luokse ja teki hyvän, mutta vähän hitaan perusasennon.

Seisominen seuraamisen yhteydessä - 8: Haahuili ensin seuruussa, mutta tsemppasi hienosti! Valui perään kuulemma viisi askelta, mutta videolta näkyy ettei koira tullut kuin kolme pientä askelta.

Estehyppy - 5: Oma moka, kun katsoin, että koira katsoi estettä, mutta katselikin maassa istuvaa ihmistä, jonka luo olisi mennyt. Ei kuitenkaan ylittäny kehänauhaa, ja meinasi sen jälkeen hypätä esteen omine lupineen. Kuitenkin toisella käskyllä nätti ja siisti hyppy! Miltei kympin arvoinen, ottaen huomioon treenimäärän.

Kokonaisvaikutus - 7: En enää kunnolla muista mitä meille kerrottiin, mutta olin kuulemma itse hirveän levoton, annoin koiralle ristiriitaisia ohjeita, sekä liikkeiden välejä pitäisi treenata.

Sijoituttiin kuitenkin 1/2, sekä pisteitä oli yhteensä 150,5p eli ALO2.


Ei vaatisi enää paljoa siihen ALO1:n joka lähdetään varmaankin hakemaan virallisesta kokeesta, kun saadaan treenisuunnitelma valmiiksi. Pääsääntöisesti koira osaa liikkeet ja tekee hyvin, mutta jännitys vie voittoa meiltä kummaltakin. Liikkeiden välit kun treenataan kuntoon, niin hyvä tulee, ihan varmasti.

Käytiin tokojen jälkeen roskaruokailemassa ja sitten lepäiltiin ja odoteltiin Essiä ja Naria. Kun Essi saapui Hakunilaan, piipahdettiin kaupassa ostamassa tarpeita illan ruuaksi ja oikeastaan melkein heti siitä suunnattiinkin kohti Hakunilan urheilupuistoa. Urheilupuistossa tavattiin Tiia kera Gavan ja Ruutin, sekä Maria bortsukolmikkonsa kanssa.Linkki lähinnä höntsäili. Se teki metallilla pitoa, sekä luovutusta. Muutoman seuruupätkän, frisbeen hakua ja pari liikkeestä pysähdystä. Sen jälkeen se höntsäili kevyesti temppuja mm. reiden päällä istuminen, selkään hyppääminen, sekä tanssiminen. Ehdittiin me poseeratakin yhdessä kameralle ja ottaa Linkistä uudet rakennekuvat.

Loppuilta kului pitsaa tehdessä, sekä karkkia mässyttäessä ja uunoa pelaillessa. Oikein mukava ilta, joka venyi hieman pitkäksi ottaen huomioon seuraavan päivän aikaisen herätyksen. Tänä iltana Linkki simahti yhtä nopeasti kuin minäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti