sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Töitä, koulua, tokoa, sekä vieraita

Oi ja voi, väsymys. Se on hiipinyt salakavalasti ja on tuntunut, että huhtikuussa on ollut niin hirveästi tekemistä bloggailun ohessa. Keskiviikosta asti mun on pitänyt jaksaa kirjoittaa blogiin asioita treeneistä, joita ollaan tehty kuitenkin huimat kaksi kipalettakin. Jotenkin aika on vaan enemmän valunut lukio-opiskeluun, koska päätin kääntää vähän uutta lehteä elämässä. Aloitin nettilukion, jotta saisin lukion päättötodistuksen, sekä pääsisin yo-kirjoituksiin. Tavoitteena oppia jotain uutta ja löytää uusia asioita elämään. Nyt olen työskennellyt hirmu ahkerasti sen parissa. Kävin myös korkkaamassa uuden työpaikan, johon toivottavasti tulee enemmän vuoroja. Liityn pikaruokatyöntekijöihin, eli Hesburgerin kassalle muiden koiraihmisten sekaan. Hirmu moni kaveri ainakin uurtaa koirien kanssa uraa pikaruokaloissa.


Kuitenkin koiramaisiin kuulumisiin. Keskiviikon aprillitreenit yksin kaupunginpuistossa. Meillä teemana on ollut nyt perusasennot eri kohdista, koska haen nopeampaa istumista luoksetuloon. Vaihdoin meidän luoksarikäskyksi "si" -käskyn, joka tarkoittaa "tule sivulle". Tämä on edistänyt huimasti, ja koira tulee jo lyhyeltä matkalta hyvin ja tiiviisti sivulle. Linkin suurin ongelmahan on se, että se nostaa juostessa itseään sen verran korkealle, ettei enää malta istua.

Merkin kiertoa ollaan harjoiteltu myös ahkerasti. Pidemmältä matkalta se vaatii myös enemmän vahvistelua kuin lyhyemmältä. Linkki kiertää "kierrä" -käskyllä merkin vastapäivään ja palaa siitä sivulle. Itseäni ärsyttää suunnattomasti se, että koira leikkaa tavallaan linjan. Olen miettinyt, että opettaisin Linkin kiertämään samaan syssyyn selkäni takaa sivulle.


Kuvailin seuruuta myös videolle eri tavoilla palkata koiraa, mutta en ole vielä jaksanut käsitellä videota. Treenissä tuntui, että joko koira painoi liikaa tai vaihtoehtoisesti poikitti liiaksi. Olen miettinyt, että onko se vahingossa oppinut paikan liian eteen, vaikka olen mielestäni palkannut sitä vain oikealla kohdalla olemisesta. Pitänee palata pari askelta taaksepäin ja ihmetellä enemmän videon kanssa.

Linkki dunaili myös noutoa tässä treenissä. Sen ongelmana on ollut singota kapulan perään heitettäessä, joten palkkailin koiraa siitä, että se pysyi sivulla. Kapulalle kokonaan varastamista ei ollut, vaan pieni nytkähdys vain. Koira toi nätisti kapulan päästessään hakemaan sen ja loppuun asti. Pitoa pitää tehdä enemmän, koska nyt luovutuksessa se unohtaa pitää kapulasta kunnolla kiinni, jolloin kapula valuu takahampaille ja koira jäystää helpommin sitä. Myös noudossa pitää kiinnittää huomio siihen, että se malttaa istua loppuun asti. Luovutus on ollut taas pitkän aikaa ok. Se ei väistä sivulle tai tee mitään muutakaan tyhmää.

Torstain kimppatreeneissä Linkki keskityi tekemään kivaa seuruuta, josta se sai palkan kauko/kainalopalkkana. Palkka on enimmäkseen sijoitettu kainalon takaosaan. Se karsi edistämistä hyvin pois ja saatiin pari näppärää täykkäriäkin tehtyä.

Suurin haaste Linkillä oli pää maassa makaaminen, vaikka ympärillä tapahtui. Naksuttelin sille omaehtoista pään maahan laittoa. Se teki hyvää sarjaa lyhyillä kestoilla, vaikka vieressä kulki koiria ja Katja huuteli jotain omillekin koirilleen. Lisämausteena paikalla oli kaksi narttua, joilla oli juoksut. Merkkasin liian aikaisin nousseet kerrat "oho", sanalla ja pyysin koiraa tekemään uudestaan. Linkki teki kaksi n. 20 toiston sarjaa, joista ensimmäinen oli niin, että se oli yksin kentällä muiden kävellessä ympärillä ja toinen oli niin, että toinen koira teki tokoa (mm. kapulan hakua) ja bortsun piti malttaa pitää päätä maassa. Hyvin se pysyi, yllättävän hyvin ja häntäkin heilui iloisesti. Mielentila vaikutti siis hyvältä.

Linkki teki myös lisää sivulle siirtymiä tässä kohtaa viimeisinä puhteina ja pääsi vielä hassuttelemaan kentälle. Pujottelemaan jalkoja, peruuttelemaan, hyppäämään jalan yli ja tekemään kaikkea muutakin superrrrkivaa. Ei aina tarvi olla niin vakavissaan ja bortsulla oli ihan huikeaa. Lopuksi se vielä palkittiin sillä, että pääsi antamaan kivaa koirakontaktia toyterierille, joka ei oikein puhu koiraa. Linkki on siitä kiva, että se provosoidu toisen ärinämurinasta ja vaikka pikkukaveri kävi riveleihin kiinni, ei junnu vastannut ollenkaan. Se mieluummin väistää, kun lähtee rähisemään. Jotain poikien juttuja niillä oli, kun kävivät samat puut merkkaamassa ja höpöilivät omiaan.


Tämänkin päivän jälkeen minulla makaa sohvalla tyytyväinen sosiaalibortsu. Kävi vieraita kahdessa erässä, onneksi koirarakkaita, niin Linkkikin sai rakkautta osakseen. Nätisti se peuhasi molempien vieraiden kanssa ja sain kuulla kuinka koira on rauhoittunut ja parantanut käytöstään. Jopa kaikki neljä käpälää pysyivät maassa, vaikka uusien tyyppien kanssa olisi ollut kiva painia. Jätti myös vieraat hyvin omaan arvoonsa pyynnöstä. Ihan huikea se on. Kiva kutsua vieraita, kun ei tarvi stressata siitä, että koira on ihan kakkiainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti