tiistai 21. huhtikuuta 2015

Kysymyshaaste!

Meidät haastettiin. Ilmeisesti blogipuolella aktivoitunut Prinsessat ja astronautti eivät ole tyytyväisiä bloggaustahtiin ja päättivät laittaa siihen hieman vauhtia! Mitäpä tässä sitten enää väistelemään blogin päivitystä. Puoliksi valmiita tekstejä on iso nippu - lähinnä sellaista mielipideshaibaa, jota blogissa ei ole ennen nähty. Saa nähdä, tullaanko näkemaan vieläkään. Sen näkee sitten, kuinka tyytyväinen olen tuotuksiini.

1. Suurin saavutuksesi koiran kanssa?
Suurin saavutus. Tekisi mieli laittaa tähän, että ALO2 möllitokosta Vantaalla, mutta en koe sitä suurimmaksi saavutukseksi mitenkään päin. Tai siis oli se hieno hetki, mutta minusta suurempaa on se, kuinka kivasti me pelataan Linkin kanssa samaan pussiin. Olen pikkuhiljaa alkanut ymmärtämään mustavalkoisen ajatuksen juoksua, sekä tulkkaamaan sitä. Ehkä kunnolla vasta vuoden alusta on ollut sellainen "me ollaan koirakko" -fiilis, joka on uupunut tekemisestä.

2. Mitä arvostat koirassasi?
Arvostan Linkin kanssa elettyä helppoa arkea. Sitä, kuinka tasainen tyyppi se on. Ei tarvitse murehtia, voiko koiraa ottaa johonkin mukaan - se käyttäytyy hyvin kuitenkin. Ei huoleta jättää koiraan kotiin, koska se on sielläkin kivasti. Linkki on vaan niin paras siinä suhteessa. Se matkustaa vaivattomasti kulkineessa kuin kulkineessa, ottaa erilaiset ihmiset vastaan hillitysti ja on muutenkin näpsäkkä toveri.

3. Miten koulutat koirasi? (Naksutin, pakote, jokin tietty koulukunta, kaikki sekaisin?)
Taplaan omalla tyylilläni. Enimmäkseen me kai naksutellaan ja positiivisesti vahvistellaan. Käytössä on kuitenkin myös satunnaiset pakotteet, sekä väärän toiminnan merkkaaminen ("oho"). En sinällään osaa määritellä mitään tiettyä koulukuntaa meille. Käytetään sitä, mikä toimii.

4. Haaverotu, jota et kuitenkaan koskaan voisi ottaa?
En sanoisi, etten koskaan tule hankkimaan, mutta musta isovillakoirat ovat aina olleet vaikuttava näky. Mut hurmaa myös huskyt, sekä malamuutit, joita en välttämättä tule koskaan hankkimaan oman kattoni alle. Samaten basenji kuuluu sellaisiin rotuihin, joita on vaikea kuvitella itselle. Jos terveys amerikanakitoiden parissa oli eri ja asuinmuoto omakotitalo, niin sellaisen huolisin muitta mutkitta.

Omat haaveet on aika konkreettisia ja sellaisia, jotka oikeasti ottaisin kattoni alle, joten kysymys oli äärettömän vaikea.

5. Uros vai narttu? Miksi?
Tähän mennessä omat ja perheen koirat ovat menneet jakaumalla 4 narttua ja uros. Nartuista muistaakseni kaksi on olleet leikattuja, varmaksi en mene vannomaan. Otantani myös uroksista on erittäin pieni, sillä lähipiirin koirista suurin osa on ollut narttuja. Tällä erää elämässä ottaisin ehdottomasti uroksen, ellei narttu olisi niin huippu tyyppi. Karsastan ajatusta sekalaumasta, mutta en tuomitse niitä, ketkä sellaista tahtoo pitää. Omalle kohdalle se ei vain tunnu hyvältä.

Ihmisenä olen aina ymmärtänyt paremmin miehiä kuin naisia. Samoin koirista tuntuu siltä, että urokset ovat putkiaivoisia ja niitä on helpompi ymmärtää kuin narttuja. Nartut on kieroja ja kaiken päälle ottavat itseensä hieman jokaisesta asiasta. Eniten narttujen kanssa rassaa juoksut. Se kuinka joutuu jännittämään tuleeko sieltä sillä kertaa valeraskaus vai märkäkohtu. Urokset taas kuuleman mukaan ovat 24/7 kiimassa, mutta ainakaan tuo meidän jätkä ei ole mitenkään häiritsevän viriili. Kyllä se pissoja lenkillä lussuttaa, jos sellaisen sallii ja vähän äijäileekin. Kuitenkaan se ei nylkytä ketään tai mitään, eikä tee muitakaan iljettävyyksiä. Naapuruston narttujen juoksut ei näy Linkissä mitenkään, ei muutu ruokahalu eikä koira ole levoton.

Eli mielellään siis tuonkaltaisen uroksen voisin ottaa toisenkin, vaikka en narttua kokonaan ole teilannutkaan. Tuntuu vain paremmalta vaihtoehdolta.

6. Paras yhteinen muistonne?
Näitä on paljon, mutta ensimmäisenä, kun luin kysymyksen tuli mieleen lämmin kesä yö. Vanajan rannalla kivilaiturilla istuen ja tuijotellen Hämeen Linnaa. Vierellä tottakai se uskollinen ystävä, joka pulahtaa välillä uimaan ja tulee sitten uudestaan viereen katselemaan elämää. Niitä hetkiä osaa arvostaa. Silloin tuntee, ettei ole yksin, vaan rinnalla kulkee joku.

Okei, pakko lisätä tähän myös tammikuun kisanomainen treeni, koska se flow oli ihan tajuton!

7. Hetki, jona olet pelännyt eniten?
En tiedä koskeeko kysymyskoiramaisia juttuja, vai muuta, mutta vastaan näkemykseni koiramaisesta. Pelkäsin eniten silloin, kun ajoin auto armoa huutaen kohti eläinlääkäriä takarontissa vatsalaukun kiertymän saanut koira. Jatkosta ei ollut tietoa, ei tiennyt tuleeko takaisin pannan ja hihnan kanssa ilman koiraa vai mitä tulee tapahtumaan. Se hetki on ollut yksi elämäni pelottavimmista. Vaikka ensimmäinen reissu kääntyi parhain päin, seuraavalla tulinkin ilman koiraa takaisin.

se, joka oli ensimmäinen oma. Oca <3

8. Jos koirasi puhuisi, mitä se sanoisi sinulle?
"Koska syödään? Tehdäänkö jotain? Kutsutaanko Katja kylään? Entä Jaakko? Tuutko köllimän mun kanssa? Jos vähän painitaan! Mulla on nälkä! Tehään jotain!"

9. Mikä on mielestäsi sopiva määrä koiria?
Sopiva määrä koiria. Tällä hetkellä mulle sopisi parhaiten kaksi koiraa, joista olisi toisilleen seuraa ja ne väsyttäisivät toisiaan. Isommassa laumasta ajatellen ideaali tilanne olisi se, että on yksi harrastuksista eläiköityvä, harrastuskoira ja pentu kasvamassa. 2-5 ikävuoden välillä. Toki neljäskin laumaan olisi ok, jos se jonkun muun vastuulla on. Pitäisin kuitenkin oman rajani siinä neljässä koirassa.

Toki omaa realistisuutta karsii se, että olen aina elänyt vain yhden koiran kanssa lukuunottamatta satunnaisia hoitokoiria.

10. Kuva koirastasi lempipuuhassaan.

Pallojen perässä lentäminen

nukkuminen, jonka pieni bordercollie on masteroinut eri paikoissa pennusta lähtien. (kuvassa nukkuu kokoontaitetun häkin päällä, jossa on viltti)

Apinoin suurimmaksi osaksi Katjan kysymykset, yhdellä. Haaste lähtee Tahmatassuille, Melkein Aatelisille ja Pienelle urhealle belgialaiselle.

Kysymykset:

1. Suurin saavutuksesi koiran kanssa?
2. Mitä arvostat koirassasi?
3. Miten koulutat koirasi? (Naksutin, pakote, jokin tietty koulukunta, kaikki sekaisin?)
4. Haaverotu, jota et kuitenkaan koskaan voisi ottaa?
5. Uros vai narttu? Miksi?
6. Paras yhteinen muistonne?
7. Idolisi koiramaailmasta.
8. Jos koirasi puhuisi, mitä se sanoisi sinulle?
9. Mikä on mielestäsi sopiva määrä koiria?
10. Kuva koirastasi lempipuuhassaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti