tiistai 7. huhtikuuta 2015

Ryhmätreenit vol 2

Jokainen varmasti tietää sen illan, milloin on tullut valvottua hieman liina myöhään ja kello herättää, että treeneihin pitäisi mennä. Se henkinen kamppailu, minkä käyt itsesi kanssa, että pääset ylös. Huh, huh. Kävin itseni kanssa sunnuntaina sellaisen taistelun, mutta selvisin voittajana. Makasin sängyssä, ja koitin etsiä motivaation rippeita siitä, että jaksan nousta, pukea ja lähteä kentälle palelemaan. Muutaman päivän tähtien asennotkin ovat olleet sitä vastaan, olo on ollut huono, päätä on särkenyt, väsyttänyt... Sivuutin kuitenkin urhoollisesti kaikki keksimäni vastaväitteet ja revin sohvaltakin ylös sen tyypin, joka vihaa minua enemmän aamuherätyksiä. Nyt siis puhun Linkistä. Tosin tässä taloudessa joillakin muillakin on hyvät unenlahjat.

Käveltiin kentälle ja olin vielä sen verran myöhään liikkeellä, että kuljimme suorinta tietä. Normaalisti tykkään lähteä ajoissa ja kiertää hieman, jotta saan erään energiaa purettua tarpeeksi. Nyt kuitenkin tuntui siltä, että bortsukin oli vielä väsynyt edellisen päivän puhteista. Koira kiinni ja ruutu rakennukseen. Linkki oli treenivuorossa ensimmäisenä ja oma mieli rauhallinen, kun tiesin koiran olevan normaalia väsympi.

Linkillä oli alkuun hankaluuksia tulla hallintaan, eikä se meinannut mitenkään asettua paikoilleen. Alkuhöntsänä tehtiin ruutua eri etäisyyksiltä aina targetille lähettäen. Pari kertaa pyysin koiraa pysähtymään ruutuun seisomaan ja kävin palkkaamassa sen vielä sinne. Ruudun kanssa ei ollut ongelmia, pitäisi vain enemmän tehdä vielä toistoja ja poistella välillä targetia. Ja muistaa tehdä eri suunnista, kun nyt ollaan jumituttu yhteen suuntaan. Koska siihen kentän laitaan ruutu on helpoin ja turvallisin rakentaa. Pitää muistaa hakea vaihtelevuuta ruututreeniin ennen kuin alkaa menemään eteenpäin.

Treeni oli tänään palkattomuustreeni. Tai treeni pelkällä sosiaalisella palkalla. Tehtiin liikkeestä seis - liikkeestä maahan - luoksari -combolla. Meinasi hieman painaa ja poikittaa seuruussa, mutta keräsi itsensä hienosti. Ei sekoittanut eri jääviä keskenään, vaan peräkkäinkin onnistui. Muistin pitää koiran siirtymissä hyvin mukana. Loppuun leikittiinkin sitten suurella riemulla ja koira sai hakea patukkaa kauempaakin.

Linkille tuli pieni tauko, ennen kuin se pääsi tekemään pää maassa makailua, kun toinen treenikaveri teki tokoa. Lentäviä palloja, kapuloita ja muuta sellaista oli menossa, mutta bortsu taipui hyvin olemukseensa. Harmillisesti ei keretty ottamaan paikkamakuuta ollenkaan tähän. Pitäisi päästä jo rivin keskelle tuomaan tuota makuuta.

Loppuun vielä videota seuruusta, sekä jäävistä. Jos vieo ei toimi, sen voi katsoa tästä.

1 kommentti:

  1. http://riemuidiootteja.blogspot.com/2015/04/10-kysymysta-ja-vastausta.html teille on haaste! :)

    VastaaPoista