maanantai 19. elokuuta 2013

Hakumetsän korkkaus

Ei herranjestas. Tarkoituksena ei olisi nyt kuitenkaan täyttää blogia kokoaikaisella hehkutuksella siitä, kuinka mahtava koira on ja kuinka helppoa on. Mutta kun en vaan yksinkertaisesti löydä niitä negatiivisia puolia. Pentu on kaikin puolin mahtava, hurmaava ja ihana. Paras.

Tänään vietettiin 3,5h hakumetsällä. Meidän,ja minun historiani ensimmäisessä hakutreenissä. Lajista on ollut aina kiinnostunut, mutta juuri koskaan en ole ottanut härkää sarvista ja mennyt kokeilemaan, mitä se laji oikeasti on. Tänään kuitenkin, oltiin mukana ja taisi joku suuri pesäpallomaila iskeytyä takaraivoon - tämä on se mitä haluan tehdä. Mukavan yhteisöllistä tekemistä, vaikka vasta tänään sain pintapuolisen raapaisun siihen mitä laji pitää sisällään. Pääsin ukoksi metsään ja suoriuduin kuulemma hyvin. Kehuivat mokomat niin minua kuin koiraakin. Treeniporukassa on aika dobberipainotteista, muutama landseer ja seefferikin löytyi. Me edustettiin ainoina BC-porukkaa. Hetkeksi tuli haikea olo katsoessani saksanpaimenen työskentelyä. Oca olisi varmaan ollut ihan mahtava hakukoira. Noh, eihän sille mitään voi.

Ja mitä Linkkiin tulee, vau. Ei vierastanut treeniporukkaa. Otettiin kolme pistoa, kun koira oli saanut hajun ihmisestä. Hienosti pentu haki ihmisen ja kivaakin oli. Seuraavalla ukolla fiksuna koirana bc kävi tsekkaamassa edellisen piilon, mutta uudella lähetyksellä suuntasi suoraan oikeaan. Kolmas kertakin sujui mahtavasti, vaikka piilossa odottikin mies. Pohdin hetken, että Linkki voisi sanoa tästä kaverista jotain, mutta eiii. Pentu rakasti, kunhan vain nakkia sai, niin kaikki oli ihania ja muutenkin. Autossakin koira odotti nätisti, vaikka muut haukkuivat silloin tällöin, ei kimakan pikkumiehen räyhäystä kuulunut.

Itse pääsin kerran umpipiiloon odottamaan ja kerran makasin rähmälläni maassa ja kerran sain tönöttää puun takana. Taisi olla dobbereita kaikki, ellen ihan väärin muista. Oli kyllä huisin hauskat treenit ja hyvä porukka. Sai Linkkikin kehuja paljon, jopa ihmiseltä, joka ei bortsuista liian välitä.

On mamma pojasta ja itsestään ylpeä, ensi viikon hakuiluja innolla odotellessa!

Omalle muistilistalle:
- Hanki nainen farmari, mieluiten hyvällä maavaralla (pliis, matala pösö kuolee tuonne)
- Farmariin ehdottomasti häkki
- Treeniliivi tai -tasku (harvinaisen kätevä koiran palkkauksessa)
- Ota nyt herranjestas enemmän ruakaa koiralle mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti