torstai 26. helmikuuta 2015

Tanssi poika askelein gasellin

Pitkästä aikaa oli mukava lähteä treenaamaan tokoa. Palattiin aikojen alkuun - eli parkkihalliin. Sopivan lämmintä ja kuivaa tilaa jopa mun kaltaiselle hienohelmalle. Tai likaiset lattiathan sielläkin on, mutta se on pienempi paha kuin märkyys ja kylmyys. Hrr. Treeniseurana meillä oli tällä kertaa kaksi mitteliä - uros ja narttu.

Linkin treenisetti alkoi sillä, että palkkailin sitä rauhallisesta sivulla olosta. Meinasi hieman kiehua, kun oli pikkukaveraita. Naksuttelin junnulle seuraavaksi pää maassa makuuta targetilla, johon se taipui yllättävän hyvin, vaikka häiriö oli taattu kaiken muodossa. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Linkki teki makuuta jossain muualla kuin sisällä. Tai ensimmäinen ja ensimmäinen, koska olen makuuttanut sitä ihan muutamia sekuntteja esimerkiksi talon edessä. Nyt se kuitenkin pysyi ja tarjosi pitkääkin makuuta niin. Plussat Linkille tästä.

Seuraavaksi otettiin pätkä seuruuta, jossa haettiin oikeaa paikkaa. Oli tänään kainalopalkalla ja teki hyvin. Pysyi oikealla paikalla, eikä edistänyt hirveästi. Jääviä otin yhden molempia. Ensin maahan jäävä - jolloin treenikaveri teki toiseen suuntaan myös saman jäävän. Ei ottanut häitiötä, pysyi hyvin, vaikka kiersin koko koiran laajalla kaarella ennen palkkaa. Seisomaan jäävässä ei arponut asentoa, vaan pysähtyi nätisti. Seisoi kokoajan paikallaan, mutta kun kiersin koiraa, kääntyi perään. Laitoin uudestaan seisomaan, jolloin pysyi, vaikka hieman katseli taakseen.


Tehtiin myös ryhmäpaikkis, jonka alkua häiritsi pari autoa ja ihmistä. Linkki meinasi hermostua siinä, mutta alkoi keskittymään pikkuhiljaa kunnolla. Jouduttiin tovi odottelemaan ja riehutin Linkkiä hetken. Tällä kertaa junnu makasi reunassa, toisen uroksen vieressä. Jäi hyvin, eikä ottanut häiriötä, vaikka toisen koiran kanssa häsättiin. Palkkaisin usein eri matkoista, kävelin tolpan ympäri. Rivin laitimmainen koira nousi ja lähti omistajansa luo, mutta Linkki pysyi tasaisen varmasti. Paikkis oli rauhallinen ja 1,5min kohdalla kävin hakemassa oman pois rauhassa, kiitin sitä ja kävelin kehän ulkopuolelle palkkaamaan. Linkki oli ihan superr! Paikkiksen jälkeen junnu jumppasi vielä 5m matkalta m - i - m - i - m vaihdot oikein. Maasta se nousi vajavaisesti sivulle. Muuten hyvät ja nopeat vaihdot nätillä tekemisellä.

Sen lisäksi se pitkästä aikaa odotti autossa vapaana, eikä ollut tehnyt mitään tyhmää kuskin penkille kiipeämistä lukuunottamatta. Käytiin vielä mitteleiden kanssa lenkki Aulangolle. Mitteleitten maailma ei kohdannut bortsun kanssa, joten bortsu rallatteli edessä, mutta pysyi hyvin maisemissa. Pimeillä poluilla kulkiessa se oli kiinni, koska luotto ei toimi vielä niin paljon. Haluan kuitenkin nähdä asiat ennen koiraa - en siinä vaiheessa, kun se ottaa hatkat.

Aamusta Linkki sai tehdä juttuja kapula suussa. Kulkea merkitylle paikalle, tuoda kapulaa eteen ja sivulle. Tehdä kaukoja. Oli kiva huomata, että koira pystyy tekemään asioita kapula suussa. Myös avopuoliso on leikkinyt koiran kanssa aktiivisesti pitoleikkejä ja asioiden piilottamista. Mukava seurata niiden keskinäisiä juttuja.


4 kommenttia:

 1. Upea, niin aikuisen näköinen jo! <3 Meinasitteko koska mennä terveystarkkeihin ja mitä ottaa niissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linkki luustokuvattiin lonkkien, kyynärien ja selän osalta 15.2 ja odotellaan hirveällä jännityksellä mitä liitto niista lausuu! :'D Ei ole vain vielä kuulunut!

   Hirmu hitaasti tuo junnu kehittyy ja vastan nyt se alkaa näyttää koiralta :'D

   Poista
  2. Aa okei! Hui jänskää! Chhainakin menee 20.3. kuvauksiin enkä kyllä uskalla kuunnella tuloksia... :D Linkistä on kasvanut niin hieno!

   Poista
  3. Äläpä! Hyvä sieltä tulee! Mulla on kuvat koneella ja oon koittanut niitä tiirailla kovasti, mutta kun oma ymmärrys on toooosi huono :'D Siistiltä ne kuitenkin mun silmään näyttää!

   Poista