maanantai 9. helmikuuta 2015

Minun ystäväni on kuin villasukka

Tämän alkuvuoden aikana olemme oikein kunnolla kunnostautuneet kimppalenkkeilyn saralla. Olemma käyneet nyt jo kolmesti isomman lauman kanssa lenkillä, ja kerran jopa pyörähdettiin koirapuistossa!

Koirapuistokeissi hoidettiin Tiinan ja Karman kanssa vielä tammikuun puolella. Oli kiva käydä haistelemassa vähän tuulia sielläkin. Isolla puolella oli koiria, mutta pienten puoli oli tyhjä, joten päädyttiin menemään sinne kahdestaan. Linkillä ja Karmalla oli ihan hauskat leikit kahdestaan, kun karsin Linkiltä aidan vierellä kyttäämisen pois. Se olisi kovin tahtonut tehdä tuttavuutta toisella puolella olevien kanssa. En vain ollut samaa mieltä bortsun kanssa. Käveltiin myös saattamassa toverit lähemmäs kotiin, joten kerrattiinkin taas miten hihnassa kävellään kun on seuraa.

Kira, Link, Demi, Jehu

Helmikuussa olemme visitoineet kahdesti idän metsissä. Toisella kertaa mukana oli belgianpaimenkoira Demi, am. akita Jehu ja seropi Kira. Kira oli minulle ja Linkille uusi tuttavuus. Demin kanssa Linkki touhusi hetken, ennen kuin ne löysivät yhteisen sävelen Kiran kanssa. Pennun hampaat vaan naksuivat Linkin leikittäessä pentua. Loppu lenkistä kuitenkin Demi retuutti Linkkiä ympäri ojia tyytyväisenä. Tulipa myös kokeiltua, miten Linkki ja Demi kulkee hihnassa, jos jotain tarvetta on ottaa moista hoitoon.

Tänään oltiin taas ryhmällä Linkki, ja belgit Demi ja Roihu. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Toista urosta Linkki olisi kovin tahtonut alistaa aika ajoin, mutta hyvin paimenet väsyttivät toisiaan tässä välillä. Muutaman kerran esiintyi typerää korvattomuutta bortsun osalta, joten sai kulkea jonkn aikaa hihnassakin yhtä hienosti. Saatiin myös pari hyvää koiraohitusta ja äärettömän mukava hiihtäjäkokemuskin. Yhtään en osaa kuinka pitkää lenkkiä käveltiin, mutta pari tuntia siihen saatiin aikaa hukkumaan. Muutamat kuvatkin tuli otettua, mutta tähän hätään en kyllä jaksanut niitä käsitellä. Väsyttää jotenkin törkeän paljon.


On kyllä ollut kiva käydä isommalla porukalla lenkillä. Yksi vihainen hiihtäjä ollaan saatu niskaan, mutta muuten ollaan mahduttu kaikki samalle tielle. On myös kiva huomata, kuinka Linkki toimii eri kokoonpanoissa. Se kuinka vaivatonta sen kanssa on loppujen lopuksi lähteä lenkille ja miten kivasti se kuitenkin toimii, vaikka ympärillä on muita. Tokihan se koittaa hakea hyväksyntää muilta, kun komennan sitä luokseni. Lopun kaiken se on kuitenkin hyvin vaivoton tyyppi.

Olen koittanut myös löytää meille uusia lenkkikavereita niin hihna- kuin vapaana olo lenkeillekin. Uusi koiraseura on aina mukavaa, koska uusia ajatuksia, uusia tyyppejä ja mistä sitä tietää, jos sieltä poikisi jotain kaveruuttakin ehkä. Kuitenkin Linkki nauttii seurasta kuin seurasta, joten on mukavaa sille tarjota sellaista. Rupatellessa myös tulee liikuttua enemmän kuin yksinään.

Roihu, Linkki, Demi

 Tämän kuvan lisäsin facebookkiin kuvatekstillä:
"Kolme dorkaa tämän päivän lenkiltä. Nyt voidaan pelata peliä: Kuka ei kuulu joukkoon? Vastauksia on monia!"
ps. Huomenna Linkki saa krapulan. Mennään läpivalaisemaan vihdoin paimen kokonaan, joten virallisia tuloksia jännittäessä. Itse en varmaan nuku koko yönä.

4 kommenttia:

 1. Mä oon niin samaa mieltä tuosta isolla porukalla ulkoilusta. Nytkin alkaa taas vähän olotila lämpiämään, kun käytiin kolmen huushollin koirien kanssa monttuilemassa. Tai niin, kellään ei ollu ihan koko laumaa mukana, mutta kuus koiraa oli silti matkassa. :)

  Jos edes tietäisin, että missä suunnalla te taas ulkoilettakaan, niin sanoisin että meiltä löytyy tarjokkaita niin hihnalenkille, kuin vapailuunkin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Ihan huippua, että tuollainenkin mahdollisuus on, kun junnu kuitenkin nauttii muiden koirien seurasta ja olen harmitellut, ettei se hirveästi mihinkään pääse riehumaan :(

   Me pidetään toistaiseksi majaamme Hämeenlinnassa ja toivotamme kaikki vieraat tervetulleeksi!

   Poista
  2. No damn it, ette siis sen kauempanakaan. Me kun siis nipinnapin Satakunnan puolella Huittisissa. :) Ja mun mielestä alle 2h ajomatkat ei siis ole kaukana. :D

   Jotenkin voisin tosiaan kuvitella, että Pihliksellä vois natsata Linkin kanssa. :) Eipä sillä, tuosta mein muoristakin on viime vuosina kuoriutunu semmonen puuma, ettei mitään rajaa... :'D

   Poista
  3. No tervetuloa tänne! Mulla on vähän sama mentaliteetti, mutta ei ole enää autoa :(

   Linkki tykkää hirmusti kaikista ja on ihan valmis treffaamaan aina kivoja pimuja!

   Poista