maanantai 21. lokakuuta 2013

Koirakaveri viikonloppu!

Viikonloppu oli Linkille oikea kaveriviikonloppu. Oikeasti meidän piti treenata lauantaina tokoa, mutta loppujen lopuksi meitä oli vain kaksi ihmistä paikalla, niin eipä hirveästi treenailtu. Bongattiin sen sijaan tyhjä koirapuisto ja loppujen lopuksi päädyttiin tyhjään koirapuistoon juoksuttamaan poitsuja. Jehulla ja Linkillä oli hirmu kivaa. Hyvin mätsäili pojilla, vaikka ensimmäinen kohtaaminen meni aikalailla tyylillä 4,5kk Linkki rähisi epävarmana isommalle akitalle. No, nyt poitsujen henkimaailma kohtasi. Pakkaa sekoitti vähän pittityttönen, joka oli aidan toisella puolella. Päädyttiin kuitenkin samojenkin verkkojen sisään, mutta narttu oli niin herkullinen, ettei teinipoika meinannut malttaa hallita himojaan. Linkki siis istui jalkojeni välissä sen aikaa kun Jehu riehui nartun kanssa. Pari kertaa palauttelin nylkyttävää nuorukaista maanpinnalle, kunnes en enää jaksanut huudella sille. Koira viereen niin oli helpompi olla.

Lisäksi tämän jälkeen pakattiin belgityttöä kevythäkissä auton kyytiin, kun Demi-neiti saapui meille yökylään. Pelon sekaisin tuntein odotin viikonloppua, kun kaksi aktiivista paimenkoiraa olisi samankaton alla. Pelkäsin suurempaa katastrofia, jotain todella räjähtävää... Mutta ei. Demi kotiutui ihan mainiosti ja nopeasti. Eristin ne läpinäkyvällä verkolla ja sohvalla olohuoneeseen, jotta koirat näkisivät toisensa, mutta eivät päässeet riehumaan. Nopeasti meillä oli kaksi mustaa mattoa lattialla. Demin heräillessä lähdettiin metsälenkille. Tiedättekö kuinka hankalaa on taluttaa kahta koiraa, joilla molemmilla on omat mielipiteet siitä mihin mennään. Tunsin itseni hienoiseksi voittajaksi, kun alkuhösän jälkeen kumpainenkin koira käveli takanani pyrkimättä eteen.

Linkin fiilikset hihnakävelyyn oli: "Yhyy, tyttöpöpöjä! En mä voi kävellä noin lähellä tota. Hyyiiii!" Demi puolestaan oli fiiliksellä: "Jee! Mennään tuonne! Eikun tuonne! Linkki leikitään! Jee! Kaikki on kivaa!!!!!" Noh. Taskut oli täytetty nakeilla, sekä vinkulelulla, kun päästin toisen mustavalkoisen salaman liikkeelle. Demi jäi hetkeksi hihnaan, kun varmistin Linkin olevan kuulolla ja loppujen lopuksi kaksikko pääsi painelemaan iloisena keskenään riehuen. Kummatkin koirat oli hyvin kuulolla, eivätkä ignooranneet yhtään käskyä! Voi nakin vetovoima. Ei Linkkikään ole hetkeen tullut noin vauhdikkaasti luokse. Mutta oli niillä kivaakin.

Iltaruokinta meni mainiosti. Jäin varmistamaan kuppien väliin ettei kumpikaan otuksista ryykäisi toisen kipolle, jos saisi omansa tyhjäksi. Linkki voitti tämän syömiskilvan. Iltaisella käytiin vielä hihnalenkilla ja onneksi sain miehenkin mukaan, niin ei tarvinnut kahta kakaraa taluttaa. Yö sujui hyvin. Demi nukkui kohtalaisen rauhallisesti, Linkki kävi muutaman kerran härppimässä sitä. Komentaessa koitenkin bortsunärkele jätti tyttösen rauhaan ja kömpi omalle paikalleen jalkopäähän.

Aamuisella lähdettiin koko lauman kanssa rallittamaan pellolle. Jopa se kuuluisa mies lähti mukaan, jota hämmästyin. Yleensä se olen minä, joka herää aikaisin ja lähtee tarpomaan ulos. Mielessä kutkutteli ajatus lähteä mätsäriinkin Hyvinkäälle, mutta päädyttiin skippaamaan tämä idea. Pennut jatkoivat rallejaan vapaana lenkillä ja tästä on kuvamateriaakin humasti. Iltapäivällä oli Demin aika palata kotiin ja kotona taas bortsu nautti jakamattomasta huomiosta.

Eniten hämmästyttää kuinka helppoa loppujen lopuksi kahden koiran hanskaaminen on, eikä se tee yhtään hyvää tälle orastavalle pentukuumeelle. Pitää vain toitottaa järkeä itselleen ja sopia, ettei seuraavaa koiraa tule, ennen kuin Linkin kanssa on tahkottu tarpeeksi kenttiä läpi. Positiivisesti olin kuitenkin yllättynyt viikonlopun sujuvuudesta. Vahinkoja ei tullut sisälle, kumpikaan ei tappanut toisiaan, Linkki käyttäytyi herrasmiesmäisesti ja molemmat koirat esittivät parhaita puoliaan. Niin helppoja ja niin kivoja.

Ehkä sitä kuvasaastetta nyt! Jehu, Demiä ja Linkkiä.


ps. Linkin pandakorvat <3

ps. Eilinen kuva-arvoitus oli tosiaan Linkki ja Demi miksautuneena toisiinsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti