sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Hyvä päivä, hyvä viikko


Jee! Lunta! Siitä ollaan tällä viikolla saatu nauttia muutamaan otteeseen. Tällä viikolla ollaan muutenkin kovasti pidetty silmällä liikuntaa, sen laatua ja määrää. Syksyn ja pimeän tullen on ongelmia päästä liikuttamaan koiraa vapaana. Pimeään metsään en uskalla laskea Linkkiä vapaaksi, sillä en mitenkään voi sanoa, että koira tulee varmasti takaisin luokse, jos se huomaa jotain, mitä minä en ennen sitä näe. No, se siis rajoittaa. Hihnassa ollaan pidetty tehokuuria siinä käyttäytymisen puitteissa ja minun hihnalenkkeilyasenneongelmani alkaa kaikota pikku hiljaa (ja hyvä niin).

Lenkeillä meitä vastaan on tullut pääsääntöisesti hyvin vähän porukkaa. Vapaana ollaan kohdattu muutamia ihmisiä ja koirakin, ja kaikilta paimen on kääntynyt hetken pohdiskelun jälkeen luokseni. Ihan mahtava! Pyörät, sauvakävelijät ja sille puhuvat ihmiset ovat vielä vähän haastavia, sekä toisten koirien kanssa kulkeminen nätisti, mutta kokoajan paimen petraa ja sillä on hyvin ajatus kiinni siinä, mitä siltä tahdotaan.


Sen lisäksi, että me ollaan lenkkeilty, niin Linkki on jumppaillut kovasti kaukojen asennon vaihtoja matalalla vireellä ja nami palkalla. Pentu on varsin pätevä elikkoja pysyy tattina paikoillaan. Maahan meneminen alkaa olemaan istumista vahvampi, joten pitää vahvistella vähän tasapuolisemmin noita liikkeitä. Sen lisäksi, Linkki on opetellut pitämään eri asioita suussaan ja onkin osoittautunut varsin päteväksi. Seuraavaksi aletaan miettimään, miten niitä juttuja nostelleen maasta käteen. Ollaan myös naksutelti kuonolla käteen koskemista, jossa poitsu alkaa olla jo aika haka.

Lisäksi me käytiin treenaamassakin! Mukaan poimittiin torstaina Jenni ja Zira ja hurruuteltiin parkkihalliin. Linkki oli hyvässä työmoodissa rauhallisena ja joutui olemaan vähän mannekiininakin. Tänään autoon meno ahdisti, hmm. Harmitti, kun en muistanut ottaa targettia mukaan, niin olisi moista voinut naksutella. Linkki leikki ja tehtaili istumisia. Lisäksi otettiin piskuinen näyttelytreeni vain todetakseni, että koira ei osaa asetella itseään ja on unohtanut vierellä ravaamisen jalon taidon. Noh, eiköhän se keretä fiksaamaan vielä. Tämän lisäksi Linkki teki vielä kerran täydelliset ja napakat asennon vaihdot ja pääsi hetkeksi autoon.


Tauon jälkiin otettiin treenikaveri varmistamaan, ettei pennulle tule mieleenkään varastaa luoksarissa ja tehtiinkin kaksi niitä helpompaan suuntaan. Sähäkästi kakara tulee luokse. Loppuasento on viimeistelemätön, mutta ei haitannut häiriöt. Lisäksi otettiin yksi luoksari vaikeampaan suuntaan, jossa oli autoja, aukinainen ovi suoraan ulos ja taisi siellä pari ihmistäkin mennä. Rajoja on kokeiltava, mutta napakasti pieni paimenlapsi juoksi luokseni. Jes! 

9kk 1vk
Tänään oli lumi taas peittänyt maan ja ulkona oli kivan viileä ilma. Tajusin ihan oikeasti kaivanneeni niitä rapsakampia pakkasia ja haluan unohtaa tuon hemmetin mutavelli-loska-systeemin tuolta ulkoa. Käyntiin pitkä aamulenkki ja tällä hetkellä jaloissani makaa tyytyväinen paimen. Linkki myös sai silmäni avautumaan, kun heiteltiin lenkillä vähän palloa. Olen onnistunut opettamaan ensimmäisen noutavan koiran - joka oikeasti myös palauttaa sen heitetyn esineen minulle, eikä vain lähde rallaamaan sen kanssa ympäriinsä. Luoja mikä onnistumisen fiilis tuli. Toki uskon ryssiväni tuonkin moneen kertaan vielä, mutta se ihan oikeasti haluaa tuoda pallon minulle, jotta se lentää uudestaan, eikä vain lähteä rallattamaan sen kanssa ympäriinsä. JES!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti