lauantai 9. marraskuuta 2013

Pihatottista

En tiedä miksi, mutta olen vahvasti vierastanut Linkin kanssa pihatekemisiä. Siis tuossa meidän omalla parkkipaikalla. Jotenkin olen vain todennut, ettei toimi, vaikka toimisikin. Ollaan kuitenkin kunnostauduttu sillä saralla.

Keskiviikkona vedin ihka ensimmäisen aamutreenin pennun kanssa. Yleensä se pääsee aamulla vain kohtuullisen pitkälle vapaana olo lenkille, mutta eipä junnu vierastanut aamutreeniäkään, vaan toimi yhtä säpäkästi ja normaalisti. Leikittiin, otettiin perusasentoa ja muutama maahanmeno. Seuraavana oli ongelmana se, ettei ollut selkeää loppua tekemiselle, kun yleensä treeni alkaa ja loppuu autosta. Linkki virittyy hyvin sanoilla "tehdäänkö töitä", mutta se lopetus. Ajattelin antaa koiran seurata vapaana sisälle, mutta kappas vain. Paimenpentu löi jarrut pohjaan ja totesi ettei hän todellakaan tule sisälle, koska sisällä on tylsää. Hetken maanittelun jälkeen sain kuitenkin koiran sisälle ja pystyin tekemään asianmukaisen lopetuksen, joka oli koirallekin selkeä.

Keskiviikon treenistä viisastuneena, lauantaina otin saman rutiinin käyttöön kuin treeneissä kotipihan ulkopuolelle. Koira asioilleen, koira autoon, oikeat releet niskaan ja sitten tekemään duunia. Tämän kertainen treeni oli paljon orientoituneempi kuin viimeksi. Linkki tiesi mitä tehdään, joten työskentely oli erinomaista. Nassikka nostaa kierrokset näppärästi, mutta niitä on myös helppo hallita. Leikittiin, tehtiin perusasentoa, otettiin lyhykäinen paikkamakuu ja kahdesti käsky autoon, josta vapautus leikille. Kahdesti otin sen lähelleni 'rauha'-asentoon ja voi kuinka helppoa sen hallitseminen on. Koira rauhoittuu melkein silmänräpäyksessä saatuaan siihen käskyn, mutta nousee uudestaan tosi hyvin viettiin. Sessio päättyi ehdottomasti autoon koiran viedessä lelun sinne käskystä ja ovi hetkeksi kiinni, kuten muuallakin treenatessa. Ja jes, nappiin meni. Takaisin kotireleet niskaan ja sisälle, niin koira oli oikeassa mielentilassa ja ihan täydellisessä kontrollissa edelliskerran haahuilun ja vänkäyksen sijaan.

Tämä toimii! Lie vaan, koska päästään seuraavan kerran treenaamaan, kun tuo auto päätti sano sopimuksensa irti - näin vaihteeksi.

2 kommenttia:

  1. Noin mäkin teen että tulis jotenkin aidompaa :) Treeniliivi ainakin niskaan ja pallot taskuut ja Jalolle nakit, ensin toinen aitaukseen ja toisen reeni ja sitten toisen. Vaatii Niilolta enemmän koska saattaa tuijotella pihamaalla levällään olevia lelusia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah kyllä, treenin tuntu pitää hakea kotitreenissäkin jotakin kautta - nyt se olkoot tämä reitti :D

      Poista