maanantai 29. heinäkuuta 2013

Kasvanut pentu!

"Herranjestas! Miten paljon se on oikein kasvanut?!" - vierailemassa ollut ystävä.
Linkkikö? Kasvanutko? Minä mitään ole huomannut, sama syliinmahtuva mustavalkoinen tollo se on kuin aina. Kuukauden aikana on kyllä tullut huomattua muuta muutosta (muttei se mielestäni korkeutta ole kasvanut, tai sitten vain olen onnistunut ohittamaan sen vaiheen hyvin). Liike on tasapainottunut hirmuisesti, pentu ei ole enää niin honkkeli kuin se oli silloin tullessaan. Jotain pientä lihastakin taitaa löytyä ja muutenkin motoriikka on parantunut huimasti.

Linkin kanssa on nyt suunnitelmissa mennä 31.7 kokeilemaan siipiä uuteen mätsäriin, josko sieltä jotain iloista tarttuisi mukaan ja nyt viimein se video, jonka lupasin teille! Toivottavasti näkyy!


8 kommenttia:

 1. Perusasennoissa käsi alas ja ryhti ylös (tuijottaa namikättäsi herkästi) ja on-offissa vältä koiran eteen menoa, ohjaa mieluummin sivusta!

  Hieno Linkki, kasvaa hienoksi mieheksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä ryhti :''D En mie semmosta sanaa tunne! ...mutta enpäs tuota tullut ajatelleeksikaan! Kiitos neuvoista! :3

   Poista
 2. Mitä lajeja teillä on tarkotus harrastaa? Kisatakin? Jos tokoa, niin opeta pienestä pitäen kaikki esim. maahanmenot nopeiksi ja mielellään sellaseksi, että läsähtää vaan täysiä maahan, eikä esim. istumisen kautta. Tulee nopeampi :) Muutenkin ehkä omaan ohjaamisees ja toimintaan mä kaipaisin äksöniä, oot aika pliisu. Käsket ja annat namia. (kehuista/puheistahan en tiedä, miten kehut :) Niissä kohdissa ku paijjaat koiraa niin koiraha oikein näyttää nauttivan. Tottakai alussa ku opetellaan vasta juttuja, istumista yms. niin voi näyttää tylsältä ulkopuolisen silmin ja rutiinit toimia kehittyy myöhemmin kun oppii tunteen koiraa. Leikkiessä oot ite aika aktiivinen, anna koiran repiä, voittaa ja palautuksiin saat vauhtia kun leikit kahden lelun leikkiä! :) Voit mös opettaa koiran tuomaan lelun sulle site, että koira hyppää sua vasten. On varmasti nopea koira, joten älä lannista koiran intoa tehä sillä, että ite oot vähä niinku pakosta vaan mukana tässä kouluttamisessa, nauti itekki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän harrastusrupeamaan kuuluu toko, ihan kisamielessäkin, sekä haku, mikäli vain päästään ryhmään kokeilemaan siipiä. Lisäksi varmaan käydään agin puolella kokeilemassa rahkeita (niin ohjaajan kuin koirankin), mutta varmaan enemmän painottuu tuonne pk-puolelle.

   Ja tosiaan, ohjaaminen ja palkitseminen voi näyttää videolta hyvinkin pliisulta, kun leikkailin kaikki jeejeekivaa-pätkät pois. Lisäksi meillä on naksutin käytössä, niin sekin voi omalta osaltaa selittää pliisua käytöstä, hmm. Mutta tosiaan ollaan vasta hyvin, hyvin, hyvin alussa ja tehdään pieniä määriä kerrallaan.

   Maahanmenoa istumisen kautta selitän kaukokäskyillä. Meillä kyllä tullaan osaamaan maahanmeno myös sukeltamalla liikettä varten, joten ei huolta, kyllä sekin onnistuu. Se on kuitenkin vasta myöhemmän ajan murhe.

   Palautuksessa pitääkin kokeilla tuota hyppyyttämistä itseä vasten, ei olekaan tullut mieleen! Kiitos kaunis kuitenkin siulle rakentavasta kommentista! (:

   Poista
 3. Ihana Linkki! Mä oon niin iloinen, että sä löysit sulle sopivan koiran. Onnea teidän matkalle. <3

  (Ps, mä en kyllä lähtisi opettamaan koiraa tuomaan lelua niin, että se hyppää vasten... Nimim. Ora tekee välillä niin itsekseen lopputuloksena joko mun vaatteet mustassa kurassa tai vatsasta ilmat pihalle. Ei kiva.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Mäkin olen onnellinen, että meidän tiet risteytyi <3

   No, onhan tuossa toki haittapuolensakin :''D Toisaalta, eipä tässä koskaan edusteta :DD

   Poista
 4. Joo ei, mun mielestä koiran ei tarvitse loikkia sua vasten, oli se kuinka innoissaan tahansa. Ja jos siitä tekee hyväksytyn asian, kiva lähteä sitä karsimaan pois vaikka siellä tokokokeessa, jos koira keksii purkaa riemuaan sinua vasten loikkimalla.
  Mun mielestä heitsaus ja leikitykset jne on ok, mut ei vasten tuleminen sen enempää kun vaikka käsien pureminen kiihkeyksissä. :---)

  PS. AAAA ota toi OLETKO ROBOTTI testi pois kommentoidessa. :D:D:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuokin :D Funtsailin itse, että jos kapulanpalautuksessa mulla onkin koira sylissä, eikä edessä niinkuin pitäisi :DDD

   No mutta! Mitä robottivamma on taas hypännyt päälle >.< Oon sen jo kertaalleen ottanut pois päältä, mutta otetaan uudestaan!

   Poista