torstai 15. tammikuuta 2015

Sekarotuinen pentukoira


Huomaa, ettei hetkeen olla liikuttu ihmisten ilmoilla. Eilen kuitenkin osui yhden asian kauppareissu lenkkireitin varrelle, joten päätettiin piipahtaa lähi-Siwassa. Itse en ole koskaan ymmärtänyt, miten ihmiset uskaltavat jättää koiria kauppojen eteen. Etenkin Linkin kaltainen rakastan kaikkia ihmisiä -tyyppinen eläin lähtee helposti vaikka kenen mukaan.

Sidoin koiran kuitenkin kaupan kiinnityslenksuihin ja aloin tekemään sotasuunnitelmaa kauppareissun varalle. Asia oli nopeasti haettavissa, kassalta näki suoraan koiran ja muutenkin jäin odottelemaan sopivan rauhallista hetkeä, jolloin olisin ensimmäinen kassalla ja koira odottaisi vain hetken. Siinä odotellessa saapui nainen ihmettelemään "söpöä pentua". No, nopeasti valkeni tälle naiselle, ettei kyseessä nyt ihan pentukoira ole. Saatiin sitten olla rauhassa, ennen kuin vanhempi nainen tulee utelemaan mitä rotuja koirassa on ja se ei vissiin ole kuutta kuukautta vanhempi. Olin hieman epäuskoinen tässä vaiheessa, koska jo toinen ihminen tulee sanomaan koiraani pennuksi. Mutta kertoessani, että tämä eläin on bordercollie, sain epäuskoisen mulkaisun. Tämäkö muka puhdasrotuinen bordercollie? Ei todellakaan. Sain kuulla omistavani sekarotuisen, joka on kaksivuotiaaksi liian pieni bordercollie ja ehdottomasti ei missään nimessä puhdas. Nainen oli kuulemma nähnyt useita bortsuja, muttei todellakaan mitään tuon näköistä.

Olo tämän jälkeen oli hieman akward. Olin hieman puulla päähän lyöty ja mietin, että jätän kauppareissun kokonaan väliin. Kuitenkin koira odotteli kivassa mielentilassa ja rauhassa ja kauppakin hiljeni, niin tohkesin jättää sen hetkeksi. Nopeasti se ainokainen ostos kainaloon ja kassala vakoilemaan koiraa, ettei kukaan mene sen luo tai se tee mitään tyhmää. Vielä mitä, Linkki istui nätisti paikoillaan. Se ei reagoinut ohimeneviin ihmisiin tai mitään. Nopeasti maksoin ostokseni ja lähdin palkkaamaan koiran makeasta suorituksesta. En kyllä vastedeskään tule jättämään sitä mihinkään isomman kaupan eteen, tai hirveän vilkkaaseen aikaan mihinkään muuallekaan. Mutta kiva tietää, että se odottaa nätisti ja veuhtomatta tuollaisessakin tilanteessa.

Eilen illalla käytiin vielä tsekkaamassa tämän päibän koetreenin kenttä ja tehtiin siellä pienet pätkät tokoa. Seuruuta vapaana, kainalopalkalla, ilman ja kaukopalkalla. Liikkeestä seisominen ja maahanmeno. Ei sekoittanut, sekä luoksari. Ongelmat on edelleen nähtävissä luoksarin loppuperusasennossa. Pitäisikö opettaa vain tulemaan eteen, ja siitä sivulle, kun koira jättää perusasennon tekemättä lähes joka kerta tai perusasento on hidas.

No, tänään sitten mennään kokeilemaan, miten kokeenomainen tilanne taas sujuukaan, jotta tietää mitä treenata. Olen kyllä myös miettinyt että siirtäisin ALO:n startin vasta uusille säännöille, mutta saa nähdä miten tässä kevään aikana edetään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti