torstai 15. tammikuuta 2015

Kokeenomaiset treenit

Ensimmäiset kokeenomaiset treenit pitkään aikaan. Oikeastaan, sitten viime elokuun epäonnistuneiden möllien jälkeen. Kerkesin jännittelemään pitkin päivää ja olinkin reippaasti etuajassa kentällä. Otin piskistä muutamia kuvia, heittelin palloa sille ja tehtiin pari liikettä. Ohitettiin myös tuijotteleva valkkari. Linkillä oli motivaatio kohdallaan. Se pääsi odottelemaan tolppaan takin kanssa, kun muut saapuivat paikoilleen. Luotiin nopea sotasuunnitelma kokeenomaisen treenin varalle (kuka tekee, mitä tekee, milloin tekee) ja saatiin suorittaa toisena. Luoksepäästävyys ja paikkamakuu viimeisenä.

Ennen oman vuoron alkua käytin takkieläimen asioillaan, sekä otin muutaman pätkän hihnaseuruuta. Koiralla oli hyvä draivi päällä, ja se teki innolla. Ennen kehää leikitytin ja revitytin sitä kunnolla ja sen jälkeen palkka piiloon. Kehään mennessä koira oli hyvässä hallinnassa, kehätarkin teki ihana Katja, eikä Linkki voinut ymmärtää, miksei saanut rakastaa hänen naistaan ylitse vuotavasti. Nopealla huomautuksella se lähti mukaan. Alla kuvatodiste hihnaseuruusta, ja ohjaaja hymyilee!! Fiilis on uskomaton!


Hihnaseuruu 9
- Tiputti kahdesti kontaktin, mutta teki äärettömän hyvää työtä ollakseen meidän hihnaseuruu.
Maahan jäävä 10 - Ei moitittavaa.
Luoksetulo 10 - Jumalauta millä vauhdilla eläin tuli! Ja istui perusasentoon asap!! Tästä ei voi kun riemuita.
Seisomaan jäävä 8 - Niiasi, arpoi pienen hetken mitä tekisi, mutta jäi seisomaan kuitenkin. Liikautti toista takastaan kun tulin luokse.
Vapaana seuruu 7 - Pysyi hyvin mukana, mutta hukkasi ajatuksen, kun mokasin ja unohdin sanoa juoksuosuuden käskyn. Irtisi, mutta palasi takaisin paikalleen. Säpsyi myös vähän harteilla olevaa hihnaa, joka tipahti juostessa ikävästi.

Hyppy 7 - Hyppäsi hyvin, ensimmäisellä, ajautui kuitenkin sivuun. Kerkesin pysäyttää ennen estettä. Ei liikkunut, teki näppärän perusasennon.

Luoksepäästävyys 10 - Rakasti "tuomarin" puhki.
Paikkamakuu 0 - Oksensi n. 20sek jälkeen. Kävin hakemassa pois ja vaihdoin paikan. Mitä lie oksentaminen johtunut, aamulla sai 3h ennen ruokaa, mutta sulamattomia nappuloita tuli ylös pieni määrä. Kuitenkin makasi minuutin toisessa paikassa hyvin, ehkä hieman levottomasti. Olisi varmasti pysynytkin omalla paikallaan.

Kokonaisvaikutus 9 - Omaan mieleen saisi olla vielä hallitumpaa, vaikka meillä on pirun kivaa, koira palkkautui kehuista ja oli iloinen itsensä, ja teki töitä hyvin.

ALO2 154/200p

Osittain "tuomarin" palautteesta, osittain omasta mielestä. (Mutta ihan mahtava se oli) Löysällä tuomarilla olisi helposti saattanut tulla ihan ykkönenkin, ja ei tuossa oikeastaan harmita mikään muu kuin paikkamakuun oksennus - mille nyt ei voinut mitään. Hyppyä ollaan treenattu pirun vähän, mutta se kuitenkin toimi jotenkin. Tänään oli tekemisessä sellainen flow, mitä en ole varmaan koskaan ennen kokenut tokon parissa.

Toisaalta mulla on käsissä miltei kisavalmis koira. Tahdon sille vain alle paljon parempia paikkamakuutreenejä, mutta muutenhan tämä kaikki alkaa olla purkissa. En tiedä oliko se vain mielenhäiriö, treenikaveri kysyikin, että mitä helvettiä me tehdään täällä, kun meidän pitäisi olla kokeessa. Mutta en koskaan uskonut, että olisin saanut rakennettua noinkin toimivan suorituksen. Olen ihan häkeltynyt ja onnellinen. Tätä fiilistä ei voi kuvata sanoin.

Mä kuitenkin olen itse kohtuullisen kriittinen sen suhteen miten tahdon koiran toimivan. Mutta jestas miten hyvin se kesti seuruut. Kuulemma pitää vain opetella kävelemään täyskäännös, koska teen U:n mallisen kuvion. Pitää opetella siis tekemään käännös paikallaan, mutta se on niin pikkujuttu verrattuna siihen, mitä kaikkea ollaan tehty.

Mustavalkoisesta kyllä näkee, että tänään on ollut vähän aktiviteettia. Se on maannut sohvalla leporankana useamman tunnin. Mutta kyllä se on sen ansainnutkin. Ja sapuskansakin. Ehkä mä kohta uskaltaisin ilmottaa tuon kokeeseen. Ehkä.

2 kommenttia: