sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Maaliskuun ekat tokot

Harvemmin olen niin sekopää, että sovin koiratreenejä työpäiville. Sattui kuitenkin niin sopivasti, että Jenni kertoi tulevansa Zira -belgin kanssa. Koska tuo mummobelgi ihmisineen kuuluvat minun suosikki koirakoihini, en voinut vastustaa. Hyvin Jenni myös puhui Jassun ja Demin paikalle. Itse hieman kauhistelin, kun kello herätti yhdeksältä, että kerkesin laittamaan kaiken valmiiksi. Bortsu oli jo intoa täynnä ennen kuin päästiin kentälle ja se olisi mielellään lentänyt koko matkat.

Kentällä annoin sen purkaa energiaa juoksemalla vielä lumisella kohdalla, ennen kuin aloin tekemään sen kanssa yhtään mitään. Linkki tunnetusti on hieman energiapiikki välillä, joten oli fiksu ratkaisu antaa sen purkaa itseään ensin. Aluksi se sai höntsäillä eteenmenoja targetille Jennin avustamana. Bortsu oli hukassa ensin ja oli sitä mieltä, että Jenni on kiva ja hän menee Jennin luo. No, sehän ei käynyt. Kuitenkin eläin hoksasi targetin kauempaa ja homma alkoi sujua. Muutama hyvä toisto arviolta kaukaisimmillaan n. 15 metristä. Hyvään suoritukseen lopetus.

teki se kivasti duuniakin

Tauolla Linkki oli kiinni. Tämän jälkeen se teki pientä seuruupätkää käännöksillä. Linkki teki hyvin. Ollaan duunailtu viimeaikoina paljoltikin käännöksiä vasemmalle ja olen kiinnittänyt enemmän ja enemmän huomiota siihen oikeaan paikkaan. Ollaan tehty nyt jonkin verran takapalkalla, sekä kainalopalkalla taaksepäin palkaten. Takapalkalla bortsu pysyy oikealla paikalla hyvin. Kainalopalkalla sen paikka seilaa, mutta se on innokkaampaa. Tiedä häntä taas kumpi olisi parempi tapa. Ehkä vain naksuttelen oikeaa paikkaa sille kuuriluontoisena seilauksen keskeltä.

mestari puuhassaan - poseeraa.

Linkin oli myös tarkoitus tehdä seisomaan jäävä, sekä maahan jäävä. Yhden kerran molemmat tässä järjestyksessä. No, koirahan ei malttanut kuunnella vaan vajosi seiso -käskyllä maahan. Hupsis. Viimeksi märkä maa oli niin ällö, ettei koira pystynyt menemään maahan ja nyt se meni kuin vettä vaan. Seuraavalla kokeilulla jäi seisomaan. En häiriköinyt seisomista enempää. Liikkeestä maahan se meni ensimmäisellä hyvin. Kiersin koiran ennen vierelle tuloa ja palkkasin maahan. Paketti oli kunnossa. Lisäksi junnu teki paikkaistumista häiriköitynä, kun Zira kutsuttiin luokse sen nenän edestä. Ensimmäisellä kerralla bortsu haksahti jekkuun ja ryntäsi Jennin luo. Toisella kertaa se pysyi hyvin, eikä edes nytkähtänyt sinne suuntaan.


meilläpäin bortsut ei pysy maassa
Liikkis sai myös hömppäillä, kiertää jalkoja, hypätä selkään, hyppiä jalan yli. Sillä oli hirmu kivaa, että kuuntelu meinasi jäädä toissijaiseksi ja paimen tehdä juttuja ennen käskyä. Pienen tauon jälkeen otettiin vielä paikkamakuu. Makasi nyt ihan kivasti ja rauhaksiin. Kentällä pörräsi auto ja sen mennessä pois häiriö oli liian suuri ja Linkki nousi istumaan. Naamasta näki, että se tajusi tehneensä virheen ja palasi heti makaamaan. Palkkasin rauhassa, kun laski itsensä hyvään mielentilaan. Ei piipannut, vaan oli nätisti.


Ryhmäkuvassa sillä oli hankalaa. Ne istuivat ensin Demin kanssa hienosti vieretysten, mutta Demin haistaessa Linkkiä nenästä, bortsu erehtyi nuuskimaan tyttöä. Komennosta nousi ja jätti rauhaan. Istui pienen välimatkan päähän ja tunnetusti unohti kuinka poseerataan. Huoh. Kyllähän se osaa vaikka ja mitä sirkustemppuja, mutta ryhmäkuvissa näyttää aina yhtä idiootilta. Demin lähdettyä päästin paimen pojan irti sekoilemaan. Ja sitä sekoiluahan riitti. Ikäänkuin junnu olisi vain padonnut kaiken energian koko treenin ajan ja nyt se sai pilistää. Onneksi se ei hauku, en halua tietää millainen konsertto siitä olisikaan lähtenyt.

Jenni otti meistä myös uuden kivan tiimikuvan!


Kaikki postauksen kuvat © Jenni! Kiitos niistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti