sunnuntai 17. elokuuta 2014

Maailma on tehty meitä varten


Maailma on minun, maailma on sinun
Maailma on tehty meitä varten
Jokainen tänne jonkun jäljen jättää

Tuntuu välillä vaikealta tarttua toimeen koiran kanssa. Etenkin, kun Linkki on koira, joka tulee toimeen arjessa ja nauttii päivistä lekotellen. Pieni tekemättömyys ei haittaa sitä, ja se tsemppaa vaan enemmän ja enemmän jos pyydän sitä tekemään pienen tauon jälkeen lujempaa töitä. Se tyhjä katse on jotain niin parasta.

Ocan kanssa harvemmin oli fiilistä, että joku tökkii. Toki se ajoi vaikeudellaan usein suohon, mutta nousin sieltä aina ylös. Oca palkitsi jokaisen onnistumisen, mutta Linkki ei anna niin suurta palautetta. Linkin kanssa asioihin pitää kiinnittää eri tavalla huomiota. Sille pitää antaa aikaa hoksata itse ja hoitaa asioita, Ocalle riitti että sille kertoi mitä tehdä ja se teki.

Esimerkiksi olen taas alkanut ruokkimaan Linkkiä taskusta. Viikon alusta. Ja ai, että kuinka hihnakäytös on tehnyt taas ison harppauksen eteenpäin ja koira kulkee nätisti kummallakin puolella. Ollaan myös kiinnitetty huomiota siihen miten käyttäydytään vapaana ja miten kohdataan ihmisiä ja koiria. Siinä se antaa tavallaan suoran palautteen. Olen myös tehnyt pientä kivaa pätkää häiriössä. Kyllä me vielä tänään selätetään tää kaikki.

Tänään käytiin pitkällä lenkillä tutustumassa uusiin maisemiin ja nauttimassa ilmasta, jossa oli tuulahdus syksyä jo. Löydettiin rauhallinen laituri metsäpolun päästä ja nautittiin täysin siemauksin paikasta, johon ei olla eksytty. On niin seesteistä istua vain ja ajatella. Ystävän kanssa rinnakkain ja muistaa miten ihanaa on arki vain helpon koiran kanssa ja kuinka onnellinen olen loppujen lopuksi kaiken tämän sotkun keskellä.


2 kommenttia:

  1. Loistava tuo viimeinen kuva :-D kunnon orava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linkki on vähän :D Katselee varmaan ohi lipuvaa venettä :D

      Poista