perjantai 29. elokuuta 2014

Ei mennyt niinkuin suunniteltiin

Keskiviikon möllitokoista olen koittanut kirjoitella jo muutamaan otteeseen, mutta olen aika sanaton vieläkin. Takki on niin sanotusti täysin tyhjä ja olen koko harrastuksen kanssa pimeässä tunnelissa. Mitään tuollaista esitystä en todellakaan odottanut. Koira tuntui hyvään käteen paikan päällä ja melkein olin luottavainen siihen mitä se oli ja teki palkan kanssa. Oma fiilis oli jännittynyt, mutta silti hyvä.

Linkillä oli hieman keskittymisvaikeuksia ja odotellessa se piippasi, tarjosi kaikkea mahdollista toimintaa ja lopulta kuitenkin muutamalla "käy siihen"-käskyllä rauhoittui odottelemaan. Paikkamaakuuta en oikeastaan osaa stressata, en koskaan. Enemmän yksilöliikkeitä, koska paikkamakuu on ollut tuolle yleensä vahva. Koira lähti hyvässä hallinnassa kehätarkkii, ja oma mieleni on levollinen. Kehätarkastajaa se hieman rakasti, mutta hillitysti ja pysyi hanskassa hyvin. Seuruutin paikalle.

Oltiin toisia, oikealla puolella saksanpaimenkoira, joka tuijotteli ja ahdisti Linkkiä. Alkoipa se rähjäämäänkin. Vasemmalla norjanharmaa. Linkki oli levoton saksanpaimenesta johtuen, piippaili ja härväsi. Pakka alkoi hajoilemaan siinä vaiheessa.

Luoksepäästävyys - 10: Sikaili syliin, rakasti paljon ja taisi tuomari saada pari pusuakin.
Paikka makuu - 6: Ahdistunut. Meni hyvin maahan, mutta nousi toisella askeleella. Ennen nousemista oli kuulemma vilkaissut vieressa olevaa saksanpaimenta sen näköisenä, että lähtee. Meinasi lähteä varmaan perään, mutta aivot raksutti. Valui istumisesta itsenäisesti maahan uudestaan. Ahdistunut ja levoton. Vaihtoi varmaan viidesti lonkalta toiselle. Loppuvaiheessa saksanpaimenkoira tuijotti ja Linkki nosti häntää makuussa. Pysyi kuitenkin maassa, eikä mitään pahempaa käynyt. Nousi ennen käskyä istumaan.

Tauolla koira oli levoton ja ahdistunut. Oltiin toisena vuorossa ja käytin ajan pään kasaamiseen ja otin hieman tuntoa koiraan. Teki taas hienosti kehän ulkopuolella palkan kanssa ja ilmankin sitä. Oli todella hyvässä vireessä. Mentiin hyvässä hallinnassa kehään.

Seuraaminen kytkettynä - 5: Seurasi kolme askelta hyvin. Sen jälkeen oltiin enemmän päiväkävelyllä. Itse jäädyin, enkä tukenut koiraa mitenkään, en myöskään vaatinut siltä mitään. Annoin sen olla yksin kehässä ja tehdä päätöksiä, kun en itse tiennyt mitä olisi pitänyt tehdä. Ensimmäisen perusasennon haki hieman "ai, hupsis" meiningillä, mutta loput jätti ottamatta ja pööpöili hihnan mitan siellä täällä.
Seuraaminen taluttimetta - 0: Oli vielä enemmän hukassa kuin hihnaseuruussa. Olin kadottanut kokonaan fiilikseni koiraan ja en ehtinyt laskea kuinka monta kertaa meinasin sanoa, että jätetään tähän. Pimenevä ilta, rahisevat kehänauhat, tuomarilla läpinäkyvä sadeviitta. Oli ihan liikaa. Jätettiin liike hyvään perusasentoon.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä - 6,5: Sain maanitella pitkään perusasentoon ja hetken tsemppauksen jälkeen kuitenkin lähdettiin liikkeelle yhdessä ja hetken tuntui hyvältä. Ennen kuin Linkki lähti kaksi metriä edelle ja olin järkyttynyt siitä miten se nyt noin. Tippui käskystä hyvin maahan, enkä tiennyt olisiko pitänyt itkeä vai nauraa, kun kävelin koiran ohi. Ennakoi perusasennon.
Luoksetulo - 9,5: Jotain hyvää! Oikeasti! Jäi hyvin, ei tippunut maahan, odotti ja tuli LUJAA ja SUORAAN luo!!! Tästä sain vähän tsemppiä itselleni ja kehuinkin koiran jo maasta taivaisiin.
Seisominen seuraamisen yhteydessä - 0: Tsemppaamisesta huolimatta koira jäi jälkeen seuruussa, sitten edisti ja pysähdyskäskyllä tippui maahan sen näköisenä ettei tiennyt mitä tapahtuu ja mitä piti tehdä. Ei tainnut edes ennakoida perusasentoa. Ehkä vähän itketti tämäkin surkuhupainen suoritus.
Estehyppy - 6,5: Ekalla käskyllä lähti haistelemaan hyppyä ja siitä pöydän luo missä, oli ollut kapulat. Annoin aika napakan palautteen jo siitä. Tsemppasi itsensä hyvin perusasentoon ja hyppäsi kuin olisi aina osannutkin hypätä. Pysähtyi hyvin seisomaan, mutta taisi ennakoida perusasennon.
Kokonaisvaikutus - 6,5

Kokonaisuudessaan kamala suoritus, jossa oli vähän hyvääkin. Olen tyytyväinen, että sain itseni pidettyä tyynenä ja koira pysyi hyvin kontrollissa liikkeidenvälit, eikä haihatellut. Ärysttää seuruun jäätämien. Palautteeksi saatiin ehdottomasti lisää häiriötreeniä, eri paikoissa, eri kentillä ja paljon. Koira tekee teknisesti hyvin, mutta tänään se oli hirveän lukossa. Oma ohjaamiseni oli kuulemma hirveän rauhallista.

Yhteensä: 99p / ALO0

Fiilikset kokeen jälkeen oli sanoinkuvailettoman huonot. Sama huono olo jatkui vielä eilenkin ja muutamaa ihmistä konsultoineena ja valmiina heittämään kaikki kirveet kaivoon tämän asian kanssa alan saamaan taisteluntahtoani enemmän. Näen vian enemmän itsessäni kuin koirassa. Koira on hyvä, koira on hiton hyvä. Ohjaaja ei vaan osaa toimia oikein ja järkevästi. Tämän takia tarvitaan lisää treeniä ehdottomasti ja sysätään suosiolla ajatusta virallisista kauemmas.

Jos nyt vaikka fiilistellään tätä elämää, koitetaan laittaa kokeenomaisia treenejä pystyyn, haetaan häiriökestävyyttä ja koitetaan löytää jotain kivaisaa tekemistä tokon ohella. Tosin, kohta tulee syksy ja näpit jäätyy niin ei voi enää treenatakaan.

6 kommenttia:

 1. Höh. Tsemppiä treeneihin ja kokeisiin. :)

  VastaaPoista
 2. No pöh :(
  Häiriötreeniä ja kuono pystyssä kohti seuraavaa koitosta! Kyllä te osaatte :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin sitä! Kyl me selätetään tää!

   Poista
 3. Voi harmitus :-/
  Pakko kyllä nostaa hattua että oot pysyny rauhallisena nimittäin mulla keittää itellä niin helposti... :x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuossa oikein tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa. Nyt sille osaa jo hymyillä. Teki mieli lyödä hanskat tiskiin ihan suosiolla.

   Ekassa möllissä olin ihan rautakanki ja käytin paljon enemmän käskyjä ja annoin pakotteita ja tein kaikkea vielä samaan aikaan, että sekoitin ihan kunnolla koiran :'D

   Poista