tiistai 5. tammikuuta 2016

Vuoden 2015 kulut


Koska vuosi vaihtui jo, niin on myös aika paljastaa viime vuoden kulut. Tapanani on ollut seurata, kuinka paljon rahaa olen upottanut koiraan vuoden aikana ja aion jatkaa tätä projektia tänäkin vuonna. On hyvä katsella mitä on tullut osteltua ja miten paljon mihinkäkin on mennyt rahaa. Erona viimevuoteen on se, että kalastin itselleni vakinaisen duunipaikan, jolloin ymmärrettävästi rahaa on ollut enemmän käyttää koiraan ja sen tarpeisiin. Vuonna 2014 rahaa laitettiin koiraan ja sen tarpeisiin 579,57e. Vuonna 2015 puolestaan koiraan upposi 1007,38e, eli hieman alle puolet enemmän kuin mitä edeltävänä vuonna. (2014 vuoden kulut)

2015 vuoden kallein juttu on ollut ehdottomasti terveystarkit ja niihin uppoava summa. Eläinlääkärissä emme muuten käyneetkään kuin tekemässä viralliset tarkastukset. 265e, plus vielä kennelliiton lausuntomaksut lonkka-, kyynär- ja selkäkuvista. Ruokaan meni 2015 vuonna 67,78e enemmän kuin 2014, joka on about yhden säkin verran. Tosin sen säkin ostin jo aikoja sitten säästöön ja vasta viime viikolla purin sen laatikkoon ruokittavaksi. Linkki söi vielä 2014 muistaakseni Pure Naturalia, mutta vaihdoin ruuan Acanan Sport&Agilityyn vuoden alkuvaiheilla.

Tavaroihin laitoin paljon enemmän rahaa kiinni, melkein 200e meni perjaatteessa "turhaan", joka sisälsi mm. uuden pannan, valjaat, kupit, peiton... Ei se summa kuitenkaan ole niin törkeä, mitä se olisi voinut mennä. Harrasteisiin upposi sen sijaan paljon vähemmän rahaa. 70e meni tokokokeeseen, sekä yhteen näyttelyyn. (Okei, tästä puuttuu yksi match show maksu, joka oli 6-8e)

En voi sanoa olevani tyytyväinen siihen, että on laitettu noin paljon rahaa haisemaan, mutta olisi se huonomminkin voinut mennä. Kuitenkin mukana on tosiaan ne terveystarkit, jotka lohkoivat kohtuu ison palan pois. Ilman niitä olisimme päässeet vain 662e ja siitä se ylimääräinen ruokasäkki pois niin koko vuoden saldo olisi ollut n. 600e, jolloin se ei enää kuulostakaan niin pahalta. Eikös?

Ovatkos muut tehneet kululaskelmia? Minusta näitä on aina mielenkiintoista lukea, kuinka paljon muut laittavat rahaa koiriinsa.

3 kommenttia:

  1. En tehny vaikka piti.. Nyt aloitin tällw vuodelle, mutta pikalaskuna pelkkään harrastamiseen on mennyt n. 500€ jos ei laske tarvikkeita joita ostanu, esim merkkejä ja tunnareita + sitten vielä koemaksut ym. Terveystutkimuksiin kennelliiton lausunnon kanssa vähän päälle 200€ +ruuat ja muut. Mutta kaikenkaikkiaan menee varmasti päälle toista tonnia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh huh, kyllä se aina kaksi koiraa tekee enemmän kuin yksi. Olisi kyllä kiva lukea paljonko se tekee enemmän, kun itsekin olen miettinyt toista koiraa :)

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista