lauantai 9. toukokuuta 2015

Tokoahdinko

Velloin viime syksynä aika syvällä tokoahdistuksessa. Joku viisas (aka Maija) käski kirjoittaa mikä koirassa on muka paskaa ja purkaa kaiken yhteen tiedostoon, jonka tallettaa tai poistaa. En rehellisesti muista miten ohje oikeasti meni, mutta jotain tämän kaltaista ohjetta se taisi olla. Oma tiedostoni oli kohtuullisen karu silloin ja satuin löytämään uudestaan sen siivoillessani konetta hieman parempaan kuntoon levytilan täyttyessä. En edes muistanut moisen tiedoston olemassa oloa ennen kuin havaitsin järkevästi nimetyn tiedoston. (paskalinkki.rtf) Se kolahti, koska eihän Linkki ole minusta huono mitenkään päin ja vähän pelottikin avata tiedosto.

Teksti on kirjoitettu 22.10.2014 ja vilkaisin si
lle ajalle blogiin, tokoa ei kyseisessä kuussa ole tehty. Syyskuussa puolestaan tehtiin joitakin läpimurtoja ja marraskuussa oli leiriä, mutta ei mitään mainittavaa edistystä.


PLUSSAT
+ työmotivaatio
+ tekninen osaaminen

VÄLIMUODOT
-/+ palkkautuminen (mikä onkaan se super? mitä lähteä muuttamaan? miksi?)
-/+ patoaminen (patoaa, muttei kunnolla. mitä paremmaksi?)

MIINUKSET
- harhaileva nenä
- työn focus ei ole ihmiseen aina
- paineistuminen (miten ilmenee, miksi, millä tavalla korjataan?)
- liikkeiden kestävyys (mistä syistä hajoaa? miten ehkäistä?)
- HÄIRIÖKESTÄVYYS (autot, koirat, hajut, ihmiset, äänet....)
- muisti (unohtaa mitä pidi tehdä. mm. paikkamakuu)
- valuminen seisomaan jäävässä
- liika reaktioherkkyys, terävyys (miten kanavoida oikeaan asiaan?)
- palkattomuus (miksei tätä ole treenattu?)

Oli siellä vielä listaa eri liikkeistä ja niiden virheistä koiraa ja ohjaajaa kohtaan. Pääsääntöisestihän en koskaan syytä koiraa siitä mitä se on tehnyt. Sehän tekee vain sen, mitä olen tai en ole sille opettanut. Tosin taisin uida hyvin, hyvin syvällä tuolloin ja en osannut tulkita koiraa ja löytää sille oikeita keinoja. Kun tuota listaa katsoo, ei minulla kyllä tammikuun jälkeen ole ollut todellakaan enää tuollaista koiraa. (vaikka teksti onkin kirjoitettu varmaan kiihtyneessä mielentilassa)

Tällä hetkellä varmaan ainoa kunnon miinukset ovat häiriökestävyys, sekä palkatomuus, jota on edelleen treenattu hirveän vähän. Häiriökestävyyskin on vain minusta riippuvainen juttu, koska jos muistan pitää koiran mukana, ei se kiinnitä huomiota muihin asioihin.


Jotenkin piristävää nähdä kuinka oma ajatus on muuttunut reilun puolen vuoden aikana ja kuinka paljon ollaan oikeasti menty eteenpäin koirakkona. Ei ne häämöttävät tavoitteetkaan tunnu enää niin pahalta tai pelottavalta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti