maanantai 3. maaliskuuta 2014

Helmikuun viimeinen viikko

Voihan räkä. Kirjoittelin pitkät pätkät siitä, kuinka kivaa meillä oli helmikuun viimeisellä viikolla, kun minulla oli lomaa ja koiramaisissa ajatuksissa meni monta hetkeä. Kovasti koitin kokoilla myös ALOn liikkeiden kokoomaan ja miettiä mitä täytyisikään vielä tehdä. Mitään ongelmakohtaa en saanut kaivettua esille, vaikka kuinka koitin myllyttää ympäri koko settiä. Toisin sanoen, voisin vain todeta, että lisätreenillä ollaan helpostikin kisoissa, kunhan töitä jaksetaan tehdä.

Viime viikolla me treffailtiin kahta pentua samaan aikaan ja vedettiin pienet treenit samalla. Kaksi pentua saivat oman pentukuumeeni räjähtämään ihan uusiin sfääreihin, mutta onneksi järki on mukana. Suloinen kermanvärinen mittelipentu Netta ja merle bordercolliepentu Nana osallistuivat lähinnä katselemaan isomman pojan treenejä. Linkki patosi tunteita hyvin ja treenaili nopeita maahan menoja ja istumisia lelupalkalla. Aamuruuatta jäänyt koira söi myös omistajansa sormet, kun töitä piti tehdä. Linkin keskittyminen pysyi hienosti asiassa, vaikka pikkuneidit olisivatkin olleet varsin kiinnostavia. Muutenkin treenit oli vähän höpöhöpö, kun tavoistani poiketen jäinkin juttelemaan pentujen omistajien kanssa pidemmäksikin aikaa.

Menneenä viikkona ollaan treenattu Linkin kanssa tokoa pienesti erilaisissa häiriöissä. Poitsu on myös harjoitellut erilaisten objektien kiertämistä. Tämän lisäksi ollaan käyty pitkillä lenkeillä Vanajan rantaa pitkin, sekä tutustuttiin myös pyörän vierellä juoksemiseen. Paljon on uutta ja aina Linkki jaksaa hämmästyttää sen tyynellä suhtautumisella uuteen asiaan. Hieno poika, ei siitä pääse ympäri.

Tänään äitini kävi kylässä. Äiti, jolla on tapana lässyttää koiralla kuin koiralle ja saada ne halkeamaan innosta pienellä hymyllä. Linkki kuitenkin yllätti, vaikka käskin sen istumaan ja se kovasti koitti lukea vapautusta äitini kasvoilta, ei se kuitenkaan lähtenyt mihinkään viereltäni. Ehkä meidän luoksepäästävyys ei olekaan niin tuhoon tuomittu juttu, kun olen kuvitellut.

Yksi, mihin voisin taas palata on se hyppy. En tajua, miten unohdan aina, ihan aina hypyn alokkaan liikkeistä. Edellinenkin koira maisteli hyppyä pari kertaa ja Linkki on tainnyt kerran tehdä lyhyen treenin hypyn kanssa. Jessus, eiköhän me vielä ehditä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti